1. Welcome! Are you interested in tortoises? If so, we invite you to join our community! Our community is the #1 place for tortoise keepers to talk online. Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your tortoise and enclosure, and discuss any tortoise topic with other tortoise keepers. Get started today!
Dismiss Notice
Hey Guest! The 2018 Tortoise Forum Calendar is here! Click here to pre-order! Proceeds go directly to keeping TFO online and FREE for all to use! Thank you for your support!

NEW Jump Start thermo NOT connecting to my ReptiTherm Habitat Heater

Discussion in 'Tortoise Enclosures' started by Dave S., May 17, 2017.

  1. Dave S.

    Dave S. New Member

    Joined:
    Mar 9, 2017
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Huntington Beach, California
    Hey Forum.
    My new Jump Start Digital thermostat is NOT connecting to my ReptiTherm Habitat Heater pad-18"x18"(Red light on heater not lighting up). Both turn on if plugged in individual outlets but that's defeating the purpose.
    The Heater is a 2 prong plug and the Thermostat is a 3 prong. Buying an adapter know to see if that's it. Think this may be the culprit?
    Suggestions?
    Attached screenshots of the products.
    Thanks All!
    -DS Screen Shot 2017-05-17 at 12.51.10 PM.png Screen Shot 2017-05-17 at 12.51.35 PM.png
  2. jaizei

    jaizei Unknown Member Moderator 5 Year Member

    Joined:
    Feb 5, 2011
    Messages:
    7,737
    Likes Received:
    7,233
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Earth
    (These ads do not appear for registered members.)
    That shouldn't be a problem.

    So the heater works when plugged into a different outlet; have you tried plugging something else into the thermostat as a load or otherwise tested the output of the thermostat?
  3. Dave S.

    Dave S. New Member

    Joined:
    Mar 9, 2017
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Huntington Beach, California
    Thanks for the suggestion jaizei. After plugging in a few other heating pads with the same results, have come to the conclusion that this thermometer is broken at the plug-in/output area(?). Sending back to eBay seller...
  4. ethan508

    ethan508 Member

    Joined:
    Jun 3, 2016
    Messages:
    73
    Likes Received:
    37
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Northern Utah
    I tested mine by plugging a lamp into the heat outlet. Then I could 'see' if when it was working.
Similar Threads: Jump Start
Forum Title Date
Tortoise Enclosures Starting my tortoise table Sep 8, 2017
Tortoise Enclosures Outside enclosure started May 14, 2017
Tortoise Enclosures Starting to take shape! May 3, 2017
Tortoise Enclosures Starting of a new enclosure Mar 5, 2017
Tortoise Enclosures Getting started Sep 7, 2016

Share This Page